VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Președintele Chinei și-a început vizita în Statele Unite

Preşedintele chinez Xi Jinping şi-a început vizita în Statele Unite, aceasta fiind prima din ultimii șase ani, după ce preşedintele Joe Biden a declarat că urmăreşte să restabilească o comunicare normală cu Beijingul, transmite Reuters, citat de ziua.md. Cei doi lideri se vor întâlni în San Francisco, unde are loc summitul APEC (Cooperarea Economică Asia-Pacific).

Întâlnirea față în față dintre președintele Biden și președintele Xi, marchează primul summit între liderii americani și chinezi într-un an. Oficialii americani au subliniat importanța acestui eveniment ca o oportunitate de a diminua tensiunile în ceea ce mulți consideră a fi cea mai periculoasă rivalitate la nivel mondial.

Biden a spus că obiectivul său principal e ca Washingtonul și Beijingul să ajungă din nou „pe un drum comun normal corespunzător”, chiar dacă există anumite probleme.

„Să putem comunica dacă există o criză. Să putem să ne asigurăm că militarii noștri încă mai țin legătura unul cu celălalt. Nu încercăm să ne despărțim de China, ceea ce încercăm să facem este să schimbăm relația în una mai bună”, a declarat Biden reporterilor de la Casa Albă.

Departamentul de Stat a anunțat deja că cele două țări au convenit să „depună eforturi pentru a tripla capacitatea de energie regenerabilă la nivel global până în 2030”, un efort de a intensifica implementarea energiei eoliene, solare și alte energii regenerabile.

În plus, se așteaptă ca Biden și Xi să anunțe restabilirea discuțiilor în cadrul Acordului Consultativ Maritim Militar.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.