VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Monumentul poetului rus Aleksandr Pușkin, demontat dintr-un parc din centrul Kievului

Încă un monument al poetului rus Aleksandr Pușkin a fost demontat azi dintr-un parc din Kiev. Sculptura, care se afla într-un scuar din preajma Institutului Politehnic, a fost vandalizată de nenumărate ori, iar zilele trecute monumentul a fost exclus din registrul național al patrimoniului cultural.

Potrivit presei ucrainene, anunțul a fost făcut de deputatul Consiliului municipal al Kievului, Dmitri Beloțerkoveț.

„S-a terminat cu Pușkin! Abia la sfârșitul celui de-al doilea an de război, cabinetul de miniștri a înțeles că Pușkin nu face parte din cultura ucraineană, iar oficialii au fost de acord cu inițiativa Kievului de a demonta acest monument. Îl demontăm!”, a scris demnitarul local pe o rețea socială.

În total, peste 30 de monumente ale poetului rus Pușkin au fost demontate în Ucraina din aprilie 2022. Pe lângă monumentul lui Pușkin din Kiev, Ministerul Culturii al Ucrainei a mai exclus din registrul național al patrimoniului cultural sculpturile poetului din Jitomir, Harkov, Zaporojie, Odesa, precum și monumentele bolșevicului ucrainean Nikolai Șciors, comandantului Aleksandr Suvorov și altor figuri ale perioadei țariste și sovietice.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.