VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Premierul României, despre suspendarea zborurilor Wizz Air către şi dinspre Chişinău: Iminenţa unui atac este puţin probabilă

Premierul Nicolae Ciucă a venit cu o reacție, după ce operatorul aerian Wizz Air și-a suspendat toate zborurile pe/de pe Aeroportul Internațional Chișinău începând cu data de 14 martie 2023. 

Potrivit lui Ciucă, România e ţară membră a NATO şi astfel „iminenţa unui atac este puţin probabilă”.

„Suspendarea zborurilor? Din discuţiile pe care le-am avut cu premierul Republicii Moldova Dorin Recean, a rezultat foarte clarcă nu existau motive ca Wizz Air să îşi suspende zborurile. Ca atare, nu există acest pericol în momentul de faţă. România este o ţară membru a NATO, iar iminenţa unui atac este puţin probabilă în acest moment”, a afirmat Nicolae Ciucă, întrebat despre subiect într-o conferinţă de presă susţinută la joi la Târgu Mureş, potrivit news.ro.

Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunţat că a decis să suspende toate zborurile către Chişinău începând cu data de 14 martie, din cauza „evoluţiilor recente din Moldova şi a riscului ridicat, dar nu iminent, din spaţiul aerian al ţării”.

„Wizz Air a monitorizat îndeaproape situaţia securităţii din Moldova şi a fost în permanenţă în contact cu diverse autorităţi şi agenţii locale şi internaţionale, pentru a asigura cel mai înalt nivel de siguranţă şi securitate ale operaţiunilor. Siguranţa pasagerilor şi a echipajului rămâne prioritatea numărul unu a Wizz Air, iar ca urmare a evoluţiilor recente din Moldova şi a riscului ridicat, dar nu iminent, din spaţiul aerian al ţării, Wizz Air a luat decizia dificilă, dar responsabilă, de a suspenda toate zborurile către Chişinău începând cu data de 14 martie”, anunţă compania.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.