VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Wizz Air anulează toate zborurile către și dinspre Chișinău. AAC: Această decizie a creat incertitudine

Operatorul aerian Wizz Air și-a suspendat toate zborurile pe/de pe Aeroportul Internațional Chișinău începând cu data de 14 martie 2023. Informația a fost confirmată de Autoritatea Aeronautică Civilă.

Autoritatea a fost notificată printr-un email despre decizia enunțată, fiind invocate motive de siguranță și securitate a spațiului aerian din regiune”, subliniază AAC.

Totodată, instituția menționează că această decizie a operatorului Wizz Air creează incertitudine, întrucât la data de 14 februarie compania a solicitat aprobarea programului de zboruri pentru sezonul de vară.

Autoritatea și Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale au fost în permanentă colaborare și discuții cu reprezentanții Wizz Air, informând continuu privind procedurile aplicate în scopul asigurării unui nivelul corespunzător al siguranței și securității aeronautice. Decizia luată de către Wizz Air a creat incertitudine având în vedere că în data de 14 februarie operatorul aerian a solicitat aprobarea programului de zboruri pentru sezonul de vară, iar astăzi acesta a fost aprobat de către AAC”, se mai arată în comunicat.

Autoritatea Aeronautică Civilă precizează că ”zborurile în spațiul aerian național pot fi efectuate în siguranță”.

Urmare a analizei riscurilor, instituțiile statului au stabilit că zborurile în spațiul aerian național pot fi efectuate în siguranță, aplicând o serie de proceduri în acest sens, și regretă decizia subită luată de către Wizz Air. În continuare vom întreprinde toate acțiunile necesare pentru a asigura revenirea cât de curând a operatorului aerian pe Aeroportul Internațional Chișinău, dar și pentru atragerea altor companii aeriene low-cost”, mai notează AAC.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.