VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Premierul Canadei: Abia aștept să-i mulțumesc Maiei Sandu și poporului moldovenesc pentru curajul împotriva agresiunii ruse

În ajunul vizitei președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, în Canada, prim-ministrul canadian, Justin Trudeau, a postat un mesa pe o rețea de socializare în care menționează că „abia așteaptă” întrevederea cu șefa statului.

Pentru prima dată din 1992, un președinte al Republicii Moldova vine în Canada. Abia aștept să mă întâlnesc cu
Maia Sandu la Ottawa săptămâna aceasta și să îi mulțumesc ei și poporului moldovenesc pentru că au stat atât de hotărât și curajos împotriva agresiunii ruse
”, a scris Justin Trudeau pe Twitter.

Totodată, politicianul a subliniat că urmează să discute cu Maia Sandu despre sprijinul R. Moldova pentru refugiații din Ucraina.

Într-un comunicat de presă al Guvernului din Canada se menționează că Justin Trudeau și Maia Sandu vor discuta despre impactul global și răspunsurile la invazia brutală și nejustificată a președintelui Putin în Ucraina și a securității în Europa de Est.

Prim-ministrul va reitera sprijinul Canadei pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova și pentru ordinea internațională bazată pe reguli, în fața amenințărilor rusești”, se menționează în comunicat.

Amintim că președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, va efectua o vizită în Canada pe 11 mai, unde se va întâlni cu Prim-ministrul Justin Trudeau și va avea mai multe întrevederi bilaterale cu oficiali canadieni de nivel înalt.

La Montréal, președinta va avea o întâlnire cu diaspora moldovenească.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.