VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Premieră pentru R. Moldova. Energocom anunță că a cumpărat gaze de pe Bursa Română de Mărfuri

SA „Energocom” anunță că a cumpărat, în premieră, de pe Bursa Română de Mărfuri 24 de MWh de gaze naturale pentru ziua următoare, câte 1 MWh pe oră. Prețul unui MWh a constituit 240 de lei românești (echivalentul a 48,82 euro).

„Această achiziție a fost realizată pentru a testa un nou mecanism de procurare a  gazelor naturale și pentru a stabili un nou lanț logistic. Gazele urmează să fie revândute către SA Moldovagaz, iar prețul nu include costul de transport” transmite Energocom.

Potrivit directorului interimar al întreprinderii, Victor Bânzari, scopul acțiunii a fost diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale, în căutarea unor surse accesibile, precum și asigurarea securității energetice a țării.

SA „Energocom” susține că caută în prezent parteneri din diferite țări, „pentru a face achiziții noi de gaze și a profita de conjunctura favorabilă de prețuri”.

În lunile ianuarie-martie, SA „Energocom”a vândut către SA „Moldovagaz” circa 275 milioane de metri cubi de gaze naturale, la prețul mediul ponderat de 1095 dolari pentru 1000 de metri cubi (fără TVA).

Potrivit companiei de stat, prețul oferit a fost mai mic decât cel cu care „Gazprom” a livrat gaze „Moldovagaz”, 1107 dolari/ 1000 mc (fără TVA).

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.