VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Irina Vlah: Până la sfârșitul lunii mai vom avea un nou guvernator al Găgăuziei

Deși campania electorală pentru funcția de guvernator al Găgăuziei este pasivă, până la sfârșitul lunii mai va exista un nou bașcan. Declarația a fost făcută de actualul guvernator, Irina Vlah în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” . Chiar dacă cetățenii vor ignora scrutinul de la sfârșitul lunii aprilie, legea permite organizarea repetată a alegerilor.

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, și-a exprimat speranța că viitorul guvernator al regiunii va continua proiectele de modernizare, transmite IPN. Regiunea se dezvoltă, în special, grație proiectelor finanțate de Turcia și Uniunea Europeană.

„Cred că noi am schimbat Găgăuzia în acești 8 ani și acum situația în regiune e mai bună. Putem să transmitem o regiune mai educată, pentru că am investit mulți bani în educație. Am investit în domeniul sănătății, în infrastructură. Am construit cinci grădinițe noi. Am construit și renovat spitale și drumuri. Acum putem vorbi despre o Găgăuzie modernă, unită, parte a Republicii Moldova. Sper că va fi ales un guvernator care va continua proiectele noastre. Suntem la începutul campaniei, iar campania nu e foarte activă. Pentru mine este straniu că nu se vorbește despre acest scrutin. Potrivit legii, dacă oamenii nu vor ieși la scrutin, peste două săptămâni se repetă alegerile. Cred că până la sfârșitul lunii mai vom avea un nou guvernator”, a spus Irina Vlah.

Potrivit Irinei Vlah, partidele proeuropeane nu și-au desemnat candidați pentru funcția de bașcan al Găgăuziei întrucât nu-și doresc să muncească în regiune pentru a obține simpatia alegătorilor. Președintele PAS, Igor Grosu, a anunțat mai devreme că partidul de guvernare nu va avea un candidat la alegerile pentru șefia Găgăuziei, ci doar va monitoriza corectitudinea scrutinului.

„Sunt surprinsă că partide proeuropene nu a venit cu candidați la alegerile din Găgăuzia. Dar ca să ai un candidat în regiune, trebuie să lucrezi permanent în regiune. În 8 ani de zile am bătut în ușa tuturor Guvernelor și am propus să avem proiecte comune. Acum am probleme cu PAS, cu Guvernul Recean. Niciodată nu a fost situația în care să nu i se permită unui membru al Guvernului să vorbească. Noi pledam pentru dialog și compromis. Noi am demonstrat că putem avea relații bune cu diferite partide și cu diferite guvernări, dar dialogul trebuie să aibă loc din două direcții”, a mai spus Irina Vlah.

Alegerile pentru funcția de bașcan al Găgăuziei vor avea loc la 30 aprilie.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.