VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Pregătiți-vă pentru zile mai călduroase decât de obicei! Cum va fi vremea în octombrie

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunțat care sunt perspectivele meteorologice, pentru luna octombrie 2023, pe teritoriul R. Moldova.

Astfel, temperatura medie lunară a aerului se estimează a fi peste valorile normei, care este cuprinsă între +9 și +11°C. „Așadar, pregătiți-vă pentru zile mai călduroase decât de obicei pentru această perioadă”, precizează SHS.

De asemenea, cantitatea de precipitații se așteaptă a fi sub mediile multianuale, cu o normă cuprinsă între 30-55 mm. Astfel, octombrie 2023 ar putea aduce mai puține ploi decât de obicei în această perioadă, afirmă meteorologii.

Menționăm că, până pe 15 octombrie curent, pe teritoriul R. Moldova este în vigoare Codul galben pentru pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.