VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Bulgaria, a opta țară europeană care închide frontierele pentru mașinile din Rusia

Bulgaria devine a opta țară din Europa care interzice accesul mașinilor cu numere de înmatriculare rusești pe teritoriul țării, asta după ce acum trei luni interdicția a fost impusă camioanelor din Federația Rusă.

Șeful Poliției de Frontieră a Bulgariei, Anton Zlatanov, a precizat că noile restricții vor intra în vigoare mâine, 3 octombrie. În weekend, deputatul bulgar Delian Peevski a cerut autorităților de la Sofia să introducă interdicția privind intrarea mașinilor rusești, deoarece implementarea tuturor deciziilor UE privind securitatea frontierei va contribui semnificativ la aderarea Bulgariei la zona Schengen.

Până acum, intrarea mașinilor cu numere de înmatriculare rusești a fost interzisă de toate cele cinci țări UE cu care Rusia are frontieră terestră, Estonia, Letonia, Lituania, Finlanda și Polonia, precum și cu Norvegia, care nu este membră a UE, dar participă la Acordul Schengen. De asemenea, restricția este impusă și de Germania, care deja pune în practică și procedurile de confiscare a mașinilor. În prezent, se discută asupra instituirii acestei interdicții și de către Franța și Croația.

Comisia Europeană a publicat, pe 8 septembrie, noi dispoziţii privind aplicarea sancţiunilor împotriva Rusiei pentru războiul din Ucraina, printre acestea se numără interzicerea intrării în UE a autoturismelor înmatriculate în Rusia şi introducerea de către cetăţenii ruşi a unor bunuri personale precum PC-uri sau smartphone-uri, considerate importuri ilegale şi care pot fi confiscate.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.