VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Precizările CEC pentru al doilea tur de scrutin. Candidații pot relua campania doar după stabilirea oficială a datei

Candidații la funcția de primar din cele 265 de localități, unde urmează să aibă loc cel de-al doilea tur de scrutin, își pot relua campania doar după ce Comisia Electorală Centrală va stabili, prin hotărâre, data oficială a noului tur. CEC a anunțat deja că ședința, în acest sens, urmează să aibă loc în după-amiaza de mâine.

CEC mai precizează că, potrivit legislației electorale, concurenții ajunși în turul II pot achita, în limita soldului încasat până vineri, 3 noiembrie, cheltuielile aferente turului I de scrutin. Nu pot fi făcute cheltuieli din contul „Fond electoral” aferente turului II, atâta timp cât nu este stabilită data desfășurării acestui tur de către CEC.

Autoritatea electorală amintește că și pentru turul II, care urmează să aibă loc în 19 noiembrie, candidaților le este interzis să utilizeze resursele administrative, inclusiv prin participarea la lansarea proiectelor de infrastructură sau a achizițiilor efectuate din bugetul public național, utilizarea echipamentelor, a mijloacelor, a bunurilor publice. Concurenților li se interzice organizarea de concerte, concursuri, alte evenimente sau demonstrații cu implicarea artiștilor din țară și din străinătate.

Candidații pot organiza întâlniri cu alegătorii, iar autoritățile administrației publice locale sunt obligate să asigure posibilitatea desfășurării unor astfel de întâlniri în termeni și condiții egale.

Campania electorală va fi permisă până în ziua de vineri înainte de votare, adică până în 17 noiembrie.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.