VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șeful unei secții din cadrul ,,Chișinău-Gaz”, condamnat pentru luare de mită și amendat cu 125 mii de lei

Șeful unei secții din cadrul SRL „Chișinău-Gaz” a fost condamnat pentru luare de mită. Acesta este obligat să achite o amendă de 125.000 de lei și va fi privat de dreptul de a ocupa funcții în instituțiile de stat pe un termen de 2 ani, anunță Procuratura Anticorupție (PA). Decizia a fost luată pe 3 noiembrie, de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Totodată, instanța a dispus trecerea sumei de 5000 euro, care constituie obiectul mitei, în bugetul de stat.

Cauza penală a fost pornită în luna mai 2023, de către Centrul Național Anticorupție, în temeiul unui denunț, iar potrivit materialelor, inculpatul, fiind în funcția  de șef de sector exploatare gaz Buiucani din cadrul SRL ,,Chișinău-Gaz”, exercitându-și atribuțiile de serviciu, a depistat conectarea neautorizată a domiciliului denunțătorului la rețeaua de gaze naturale.

Respectiv, pentru a nu demara procedura de aplicare a sancțiunilor și penalităților, a pretins și primit de la denunțător suma de 5000 euro, fiind reținut în momentul primirii banilor.

Sentința poate fi contestată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.