VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

„Cele mai mari probleme oamenii și le creează singuri”. Nemerenco, supărată că în localitatea de baștină nu a învins candidatul PAS

Ministra Sănătății Ala Nemerenco s-a arătat indignată că în localitatea ei de baștină, Domulgeni, raionul Florești, nu a învins candidatul la funcția de primar susținut de PAS. Nemerenco i-a luat la rost pe consătenii ei că nu au apreciat rezultatele fostului primar susținut de partidul de guvernământ. În satul natal al ministrei, mandatul de primar l-a obținut candidatul partidului condus de fostul premier Ion Chicu.

„Către domulgenenii mei dragi. Să nu vezi drumul asfaltat când mergi de la șosea în sat, dar și pe alte străzi principale, și nici trotuarele ca la oraș care duc spre școală, grădiniță, magazine, primărie, să nu vezi iluminarea stradală care a rupt satul din întuneric, să nu apreciezi grădinița reparată care înseamnă viitor asigurat micuților și părinților, să nu accepți că ansamblul “Opincuța”, faimos deja în toată țara, înseamnă nu doar dans, ci vreo sută de copii care nu bat drumurile terchea-berchea prin sat, dar au o ocupație, un vis, merg la concursuri, cutreieră și văd lumea largă, nu înseamnă să fii orb. Nu înseamnă să fii orb, deoarece orbii simt și apreciază lumea din jur cu toate ale sale mult mai sensibil decât toți văzătorii. Să nu vezi toate astea si multe altele și să nu le dai o notă de apreciere înseamnă cu totul altceva. Ce anume, veți înțelege singuri, dragi consăteni. Isteria, ura, frustrările unor gore-politicieni niciodată nu au mișcat lumea și nu vor mișcă nici satul, chiar dacă e atât de frumos. Păcat că va trebui să treacă ani să înțelegeți aceasta, dar și secretul lucrurilor făcute frumos”, a scris Nemerenco pe Facebook.

Ministra a declarat că „cele mai mari dureri și probleme oamenii și le creează singuri, cu mâna lor”, iar „cele mai mari tributuri ni le plătim nouă înșine”.

În replică, Ion Chicu, liderul Partidul Dezvoltării și Consolidării (PDCM) a îndemnat-o pe ministra Nemerenco „să deschidă o votcă”, poate astfel „va vedea lumina”.

„Mai deschide-o vodkă, Ala. Poate îți ajută să vezi „lumina”. Nesimțita asta își numește consătenii proști pentru alegerea lor și-i șantajează. Desigur, nu ne putem supăra pe ea, dar faptul că o asemenea specimenă conduce de ani buni un minister, vorbește mult despre halul în care a ajuns țara…”, a scris Chicu pe Facebook.

Menționăm că candidatul partidului de guvernământ PAS, Tîltu Vasile a pierdut la limită în fața contracandidatului Vasile Patrașco de la PDCM, condus de fostul premier Ion Chicu. Patrașco a obținut 51,19% (300 voturi), iar Vasile Tîltu – 47,78% (280 voturi).

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.