VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Poșta Moldovei lansează timbre în memoria regretaților Ion Druță și Mircea Snegur

Poșta Moldovei aduce un omagiu memoriei a două figuri emblematice ale istoriei și culturii moldovenești, regretaților Ion Druță și Mircea Snegur. Întreprinderea a lansat, pe 15 noiembrie, o serie de mărci poștale intitulată „Personalități. Comemorări”. 

Potrivit reprezentanților Poșta Moldovei. această serie este un tribut adus contribuțiilor lor excepționale și moștenirii lăsate pentru Republica Moldova.

„Prin aceste mărci poștale, dorim să aducem în atenția publicului atât realizările, cât și spiritul acestor mari personalități. Colectorii și pasionații de istorie sunt invitați să descopere seria de mărci poștale „Personalități. Comemorări”, simboluri ale moștenirii culturale și istorice a Republicii Moldova”, precizează Poșta Moldovei.

Ion Druță, unul dintre cei mai remarcabili scriitori moldoveni, a decedat la 28 septembrie. A fost un maestru al cuvântului și un simbol al literaturii naționale. Opera sa reflectă profunzimea, dragostea și valorile poporului moldovean.

Mircea Snegur, primul președinte al Republicii Moldova, s-a stins din viață la 14 septembrie. Acesta a jucat un rol vital în promovarea independenței și consolidarea democrației țării, devenind un simbol al unității naționale.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.