VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

PAS a obținut cele mai multe mandate de primari aleși pe țară

Partidul Acțiune și Solidaritate a obținut cele mai multe mandate de primari aleși pe țară – 225 de primari. Pe locul secund după numărul primarilor aleși este Partidul Socialiștilor cu 99 de primari – arată o analiză a Asociației pentru Democrație Participativă „ADEPT”, publicată pe alegeri.md.

Pentru turul II al alegerilor, PAS își promovează candidații în alte 152 de localități, iar PSRM are 74 de candidați.

Pe a treia poziție după numărul mandatelor de primari îl dețin candidații independenți care au reușit în primul tur să se afirme 83 de primari aleși, iar alți 57 de candidați vor concura în turul II.

Pe a patra poziție se situează Partidul Social Democrat European (ex-PDM) candidații căruia au reușit să obțină mandate de primar în 73 de localități din primul tur, iar în al doilea tur de scrutin vor concura  în 61 de localități, scrie IPN.

Pe 19 noiembrie va fi organizat turul doi de scrutin în 273 de localități. Totodată, în șase circumscripții cu o prezență la urne sub pragul de validare vor fi organizate alegeri repetate. Iar în alte două unde nu au avut loc alegeri pentru funcția de primar în martie 2024 vor avea loc alegeri parțiale.

În restul 617 localități primarul a fost ales din primul tur cu peste jumătate din voturile valabil exprimate.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.