VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Poșta electronică a instituției prezidențiale a fost ținta unui atac cibernetic

Președinția Republicii Moldova anunță, vineri 12 august, că serverul de poștă electronică al instituției a fost ținta unui atac cibernetic.

„Președinția Republicii Moldova comunică despre faptul că serverul de poștă electronică al instituției prezidențiale a fost compromis. Constatarea a avut loc la 10 august. Instituțiile responsabile investighează cauzele și consecințele acestui incident cibernetic”, anunță instituția prezidențială.

Amintim că, la începutul lunii mai, Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova (SIS) au anunțat despre faptul că o serie de pagini web ale autorităților publice ale Republicii Moldova au fost supuse atacurilor de tip DDoS. SIS a atribuit atacurile cibernetice grupării pro-ruse de hakeri KILLNET, care țintesc țările considerate de ei drept susținătoare ale Ucrainei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.