VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Serviciul Vamal susține că a confiscat, în primele opt luni ale anului 2022, aproape 800 de mii de dolari și peste 470 de mii de euro în 27 de abateri de la lege

Reprezentanții Serviciului Vamal (SV) anunță vineri, 12 august, că de la începutul anului până în prezent, funcționarii vamali au înregistrat 27 abateri de la normele legale privind introducerea, expedierea şi scoaterea în/din R. Moldova a numerarului în valută străină. 

Astfel, în cele 27 de cazuri, de către Serviciul Vamal, au fost reținute și ridicate mijloace bănești în sumă de 791 731 dolari SUA, 470 777 Euro, 37 330 Lire sterline și 30 200 Grivne ucrainene. 

În 8 cazuri din cele 27 menționate, făptașii vor fi supuse răspunderii penale pentru comiterea infracțiunii de contrabandă, iar pe marginea celorlalte 19 cazuri, au fost pornite cauze contravenționale, respectiv, persoanele implicate au fost atrase la răspundere contravențională. 

Atât în cadrul cauzelor penale cât și în cadrul cauzelor contravenționale mijloacele bănești au fost ridicate și sunt pasibile confiscării.   

„Serviciul Vamal al Republicii Moldova face apel repetat către persoanele fizice rezidente şi nerezidente despre obligația declarării valorilor valutare introduse în/scoase din Republica Moldova conform legislației în vigoare”, menționează reprezentanții SV.  

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.