VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Soluționarea conflictului transnistrean, discutată de oficialii de la Chișinău cu reprezentantul special al Ucrainei pentru procesul de reglementare transnistreană

Secretarul de stat Ruslan Bolbocean a avut o întrevedere la ministerul de externe cu Yurii Klymenko, reprezentantul Ucrainei în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, în cadrul căreia a discutat desăre soluționarea conflictului transnistrean.

În cadrul întrevederii, potrivit unui comunicat de presă emis de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), oficialii au făcut o evaluare a dinamicii în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, urmare a agresiunii militare împotriva Ucrainei. În context, interlocutorii au subliniat importanța menținerii păcii și stabilității pe ambele maluri ale râului Nistru.

„Secretarul de stat Ruslan Bolbocean a reiterat poziția R. Moldova privind soluționarea pașnică, prin mijloace politice, a conflictului transnistrean în baza principiilor agreate în cadrul OSCE”, susțin reprezentanți MAEIE. 

Totodată, în cadrul discuțiilor, interlocutorii au trecut în revistă evoluțiile în relațiile bilaterale moldo-ucrainene, fiind evidențiată intensitatea contactelor în vederea realizării diverselor proiecte de interes comun. 

Diplomatul moldovean a subliniat angajamentul autorităților R. Moldova de a continua acordarea asistenței și suportului umanitar poporului ucrainean.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.