VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Politolog: Testul adevărat pentru Ion Ceban ca și primar abia acum începe

„Testul adevărat pentru Ion Ceban ca și primar probabil acum începe”. De această opinie este comentatorul politic Ion Tăbârță, care a comentat rezultatele alegerilor locale generale în capitală.

Oricare ar fi criticile despre cei 4 ani de mandat ai dlui Ion Ceban, da, într-adevăr, el nu a schimbat esența cum se dezvoltă acest oraș. Ca și esență, ca și fundament, totuși, Chișinăul încă nu are un concept clar cum trebuie să se dezvolte, însă anumite lucruri, cel mai multe de suprafață au fost schimbate – cu un trotuar, cu un parc, cu un teren de joacă. Lucrurile acestea nu s-au făcut până la dânsul și, desigur, unii cetățeni le-au apreciat, cu toate că, dacă vrem să ne transformăm într-un alt oraș, un oraș de tip european, este nevoie de mult mai mult. Și testul adevărat pentru dl Ion Ceban ca și primar probabil abia acum începe”, a declarat Ion Tăbârță în cadrul emisiunii Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Totodată, Ion Tăbârță a vorbit și despre declarațiile lui Ion Ceban în contextul deciziei Comisiei Europene cu privire la inițierea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE.

Interesantă declarație și, de fapt, se înscrie în retorica declarațiilor pe care le face el în ultimul timp. Problema lui Ion Ceban și acest pro-europenism al lui declarat este unul credibil sau nu, este veritabil sau nu? Totuși, dl Ion Ceban cumva este un politician mai atipic pentru eșichierul politic moldovenesc sau pentru profilul politic moldovenesc, cumva aici poate am putea face o comparație cu Marian Lupu, desigur păstrând proporțiile timpului. D-lui, totuși, este educat într-un sistem românesc, să-i spunem, el a făcut o școală, un liceu unde se mergea pe cultura, valorile sau de tipul educației românești, ca ulterior, când a finalizat instruirea sa, erau comuniștii la putere și cariera politică și-a construit-o cumva în partidele de stânga, care mai accentuat pro-ruse, care nu. Și aici cumva acest profil al lui pe undeva, da, pe de o parte, el parcă este și de stânga, dar pe de altă parte, parcă este și proeuropean. Urmează să vedem”, a menționat comentatorul politic.

Menționăm că primarul ales, Ion Ceban, președintele Partidului Mișcarea Alternativă Națională a salutat recomandarea Comisiei Europene cu privire la inițierea negocierilor de aderare a Republicii Moldova.

„Pledăm ca toate recomandările să fie realizate cât mai curând de către autoritățile de la Chișinău, astfel ca să mergem cu pași rapizi în procesul de integrare europeană a țării în UE. Noi suntem gata să depunem toate eforturile necesare care țin de competența noastră”, a scris acesta pe o rețea de socializare.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.