VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un fost lider politic din Catalonia, împușcat în centrul Madridului

Fostul președinte al aripii Partidului Popular Spaniol din Catalonia, fost europarlamentar și vicepreședinte al Parlamentului European, Alejo Vidal-Quadras, a fost împușcat pe o stradă din zona istorică a Madridului. Politicianul, în vârstă de 78 de ani, a fost rănit în zona feței și a fost transportat în stare gravă la spital, iar acum este stabil și conștient, transmite Reuters.

Politicianul catalan a fost împușcat în cartierul Salamanca, o zonă de lux din centrul Madridului. Fostul parlamentar mergea singur pe stradă când o motocicletă pe care se aflau două persoane s-a apropiat de el. Persoana de pe locul din spate, cu o cască neagră, a tras de la distanță mică, după care motocicleta a plecat în viteză.

Conform publicației El Mundo, Vidal-Quadras a suferit o rană profundă la mandibulă, glonțul străpungându-i fața și ieșind pe cealaltă parte.

Alejo Vidal-Quadras este un politician reprezentativ pentru dreapta din Spania, în ultimii ani. A fost președinte al Partidului Popular din Spania, filiala din Catalonia, între 1991 și 1996 și europarlamentar între 1999 și 2014, perioadă în care a deținut și funcția de vicepreședinte al Parlamentului European.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.