VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Polițiștii se vor antrena în condiții mai bune. SUA oferă 2,6 milioane de dolari pentru modernizarea poligonului Academiei „Ștefan cel Mare”

Poligonul de tragere al Academiei „Ștefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), unde se antrenează actualii și viitorii polițiști, va fi modernizat și dotat cu echipamente de ultimă generație. Renovările, care se vor face în cadrul unui proiect sprijinit financiar de Guvernul Statelor Unite ale Americii (SUA), vor dura doi ani de zile. Bugetul alocat se ridică la aproximativ 2,6 milioane de dolari.

Potrivit MAI, actualele condiții nu mai corespund cerințelor moderne de formare profesională. După reparație, mediul pentru antrenamente se va îmbunătăți, precizează sursa citată, iar polițiștii vor putea exersa mânuirea armelor de foc, inclusiv prin simularea unor situații cu care se pot confrunta în activitatea lor profesională – de la cazuri de violență la operațiuni ample de reținere a infractorilor înarmați.

Astfel, în urma remodelării spațiului, va fi amenajat un poligon de tir cu o lungime de 25 de metri, precum și un poligon de tragere virtuală. Proiectul va asigura reabilitare spațiilor poligonului de tragere, schimbarea rețelelor inginerești, instalarea unui nou sistem de încălzire, ventilație și aer condiționat, în conformitate cu standardele de sănătate și mediu. După renovare și dotare, poligonul va putea găzdui competiții de trageri la tir atât la nivel național, cât și internațional.

„Acest proiect marchează un pas semnificativ în fortificarea abilităților profesionale ale angajaților MAI. Cu sprijinul valoros al Guvernului SUA și PNUD, vom dota personalul MAI cu cunoștințele și instrumentele necesare pentru a face față provocărilor actuale și viitoare, asigurând totodată respectarea drepturilor omului și a standardelor internaționale. Investiția în pregătirea profesională a polițiștilor noștri este o investiție în siguranța cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, citat de Moldova1.

„Un sistem modern de aplicare a legii, care să includă instruire și infrastructură, este esențial pentru menținerea statului de drept. Ambasada SUA este mândră să anunțe o investiție de 2.665.000 USD, care vine să ne reconfirme angajamentul de a fortifica capacitățile sistemului de aplicare a legii din Republica Moldova de a se adapta rapid la provocări”, afirmă Laura Hruby, Chargé d’Affaires, Ambasada SUA în Republica Moldova.

Poligonul de tragere al Academiei „Ștefan cel Mare” a fost edificat în anul 1983. Până în prezent, acesta nu a fost niciodată renovat capital, fiind întreținută doar capacitatea funcțională a poligonului, precizează MAI.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.