VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

O delegația a legislativului participă la sesiunea de vară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

O delegație a Parlamentului, condusă de deputatul PAS Ion Groza, participă la sesiunea de vară a APCE, care va avea loc în perioada 24-28 iunie, la Strasbourg. Din componența delegației mai fac parte deputații PAS, Natalia Davidovici și Andrian Cheptonar, și deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vlad Batrîncea și Adela Răileanu.

În cadrul reuniunii, participanții vor alege noul Secretar General al Consiliului Europei pentru următorii cinci ani. De asemenea, agenda include discuții despre consecințele războiului din Ucraina, în contextul aspectelor juridice și drepturilor omului, precum și despre rolul sancțiunilor aplicate. Un alt subiect care vizează agresiunea Federației Ruse este identificarea soluțiilor și acordarea sprijinului pentru persoanelor strămutate din Ucraina. De asemenea, există o solicitare pentru o dezbatere urgentă despre provocările la adresa democrației în Georgia.

Ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, Președintele Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei, se va adresa cu o comunicare și va răspunde la întrebările membrilor APCE. Și Secretarul General al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, va avea o intervenție.

În cadrul sesiunii de vară a APCE va fi acordat Premiul Vigdís pentru abilitarea femeilor, care vizează inițiative remarcabile de promovare a autonomiei femeilor în toată diversitatea lor în Europa și nu doar. La fel, Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului, Volker Türk, va susține un discurs despre consolidarea democrației prin procese participative și deliberative și întărirea perspectivei tineretului în activitatea Adunării.

Republica Moldova este membru al Consiliului Europei din anul 1995.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.