VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Netanyahu anunță că luptele intense împotriva Hamas se încheie, dar că războiul nu se va termina: „Nu sunt dispus să-l opresc”

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat că faza de lupte intense împotriva Hamas în Fâşia Gaza se apropie de sfârşit, dar a avertizat că războiul se va încheia abia atunci când grupul islamist nu va mai controla enclava palestiniană, relatează Reuters.

Odată ce luptele intense se vor încheia în Gaza, a spus Netanyahu duminică, Israelul va putea desfăşura mai multe forțe de-a lungul graniţei de nord cu Libanul, unde luptele cu mişcarea Hezbollah, susţinută de Iran, s-au intensificat

„După ce se va încheia faza intensivă, vom avea posibilitatea de a muta o parte din forţe spre nord. Şi vom face acest lucru. În primul rând în scopuri defensive. Şi, în al doilea rând, pentru a-i aduce acasă pe rezidenţii noştri (evacuaţi)”, a declarat Netanyahu într-un interviu acordat unui post israelian.

Întrebat când se va încheia faza de lupte intense împotriva Hamas, Netanyahu a răspuns că „foarte curând”, dar armata va continua să opereze în Gaza.

„Nu sunt dispus să pun capăt războiului şi să las Hamas aşa cum este”, a subliniat premierul israelian.

Netanyahu şi-a reiterat, de asemenea, respingerea ideii ca Autoritatea Palestiniană, cu sediul în Cisiordania, să conducă Gaza în locul Hamas.

Asociația rudelor ostaticilor l-a acuzat deja pe Netanyahu că respinge efectiv noul acord, elaborat cu medierea Statelor Unite, și că îi lasă pe israelienii rămași în captivitate în voia sorții.

Biroul primului ministru a spus că Hamas se opune acordului actual și prezintă noi cereri. Anterior, diplomații americani au remarcat că munca de soluționare a diferendelor este în plină desfășurare. Reprezentanții Hamas insistă că trupele israeliene trebuie să părăsească mai întâi Fâșia Gaza și abia după aceea putem vorbi despre eliberarea ostaticilor.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.