VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Polițiștii au ridicat droguri de 1,2 mil. de lei de la un tânăr membru al unei rețele ce aducea droguri, inclusiv din UE

Un curier al unui „magazin online” de vânzare a drogurilor a ajuns pe mâna polițiștilor, fiind acuzat de faptul că aducea stupefiantele din statele Uniunii Europene, pe care, ulterior, le vindea prin intermediul rețelelor sociale. Drogurile erau aduse din UE și prin intermediul coletelor neînsoțite.

Tânărul de 26 de ani, care plasa drogurile, în special în preajma școlilor, a fost filat de polițiști și procurori timp de două luni.

Potrivit anchetei, suspectul, în vara anului 2023, s-a „angajat” în calitate de curier, iar ulterior a devenit depozitar. Acesta primea droguri în cantități angro, apoi le diviza în doze a câte un gram, după care le plasa în ascunzișuri, câte 30-40 de doze. Acestea erau preluate de curierii care le plasau în ascunzișuri. 

La fel, s-a stabilit că gruparea ar fi specializată în contrabandă cu droguri din UE în Republica Moldova prin intermediul coletelor neînsoțite, cu ulterioara realizare a acestora prin intermediul magazinelor online pe teritoriul țării. 

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul bărbatului, polițiștii au  depistat și ridicat cântare mici, telefoane mobile, marijuana, heroină, cocaină și pastile ecstasy. Valoarea drogurilor ridicate ajunge la aproximativ 1,2 milioane de lei. 

Pe numele suspectului  a fost eliberat mandat de arest pe un termen de 30 zile, iar conform legislației acesta riscă închisoare de la 7 la 10 ani.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.