VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

LUMEA / Reflecții în săptămâna patimilor / VIDEO

Suntem în Săptămâna Patimilor. Săptămâna când acum circa mai bine de 2000 mii de ani a fost răstignit Fiul lui Dumnezeu – Isus Hristos. Se zice că în această Săptămână Isus Hristos a plâns.  O singură dată în scurta sa viață pământească a  plâns. A plâns Hristos nu atunci când a fost condamnat la moarte prin răstignire de către farisei. Nu. Pentru că zicea Hristos: Și fariseii sun oameni și știut lucru, nu tuturor oamenilor le este dat să treacă peste păcatul Invidiei. Nici atunci când a fost vândut de  Iuda pe câțiva arginți, nici atunci  nu a plâns Hristos. Pentru că înțelegea Fiul Domnului marea slăbiciune omenească a   lăcomiei în fața banilor. Nu a plâns nici chiar atunci când ucenicul său cel mai devotat, Petru s-a lepădat de Dânsul de trei ori până a cântat cocoșul. Înțelegea Domnul că  nu fiecare om  poate învinge frica…. Nu i-au stors lacrimi de durere nici cuiele răstignirii, bătute în carne vie. Nu. Nu. Nu atunci a plâns Hristos. Atunci, crucificat fiind, l-a rugat pe tată-l său: „Iartă-i Doamne, că nu știu ce fac”. Peste toate păcatele pământești a știut a trece cu demnitate Hristos în semn de pildă și învățătură pentru muritori. Pentru că își dădea perfect seama că tot ce-i pământesc e mic și neînsemnat, trupul omului fiind doar un  boț de  lut până la urmă, cum pe bună dreptate afirma și marele Eminescu. Nu pentru asta a plâns Hristos. Altul a fost izvorul lacrimilor divine….

Autor

  • Leonid Smolnițchi

    Moderator al emisiunilor „Lumea” și „Forum”. Autor al rubricii „Dincolo de Aparențe”. A lucrat la „Televiziunea și Radioul Național”, la „Catalan tv”, „Euro tv” ,”Alt tv”. La fel a activat la ziarele „Luceafărul”, „Tineretul Moldovei”, ”Chișinăul de seară” „Moldova Suverană”. Profesor universitar, consilier CMC, 1990-1994.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.