VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mai mulți copii și tineri au participat la ateliere de creație cu tematică pascală, organizate în incinta Parlamentului

Și în acest an Parlamentul a organizat ateliere de colorare și decorare a ouălor de Paște, cu participarea copiilor și a tinerilor. Alături de elevii de la Școala de Arte din satul Coșnița, raionul Dubăsari, de la Liceul Teoretic cu Profil Arte „Ion și Doina Aldea-Teodorovici” și de la Școala de Arte Plastice „Alexei Șciusev” din Chișinău.

Cei peste 50 de copii și tineri au colorat și au decorat ouăle de Paște într-un mod original și creativ, având ocazia să-și exprime talentul și imaginația prin intermediul culorilor și al simbolurilor specifice sărbătorilor pascale. Îndrumați de dascălii lor, copiii au fost încurajați să exploreze diverse tehnici de colorare și decorare a ouălor, astfel că fiecare creație a lor a devenit o mică operă de artă. Participanții au ales să picteze simboluri pascale, dar și motive care se asociază cu familia, pacea, prietenia și unitatea.

Plini de entuziasm, copiii și-au împărtășit impresiile și experiența din cadrul atelierelor de creație cu președintele Parlamentului, Igor Grosu.

La finalul atelierului, participanții au agățat cele aproximativ 200 de ouă decorative multicolore în copacii din scuarul Parlamentului. În perioada sărbătorilor pascale, acestea vor colora scuarul instituției legislative, ca adevărate simboluri ale învierii și armoniei.

Parlamentul organizează al doilea an consecutiv ateliere de creație cu tematică pascală consolidând, astfel, angajamentul său față de promovarea artei și a tradițiilor în rândul tinerilor și a comunității.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.