VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Polițiști din Moldova și Ucraina au destructurat un grup criminal specializat în migrație ilegală

Polițiștii de frontieră din Moldova și Ucraina au destructurat un grup criminal specializat în organizarea migrației ilegale. Membrii grupului ajutau, contra cost, bărbați ucraineni să ajungă în țările Uniunii Europene, transmite IPN.

Sumele pentru serviciile ilicite prestate urcau la 10 mii de dolari pentru persoană. Bărbații erau ghidați cum să treacă ilegal frontiera de stat, fiind preluați din zona de frontieră și transportați la Chișinău. În capitală, le era legalizată șederea și ulterior îi ajutau să ajungă în țările UE.

În data de 5 iunie, pentru tentativa trecerii ilegale a frontierei de stat au fost reținuți doi cetățeni ucraineni, pe direcția Vartikovțî-Larga, care au declarat că achitase câte 10 mii de dolari ca să poată trece frontiera de stat moldo-ucraineană. Pe direcția dată polițiștii de frontieră au efectuat măsuri speciale de investigații în vederea localizării infractorilor. Ca urmare a fost reținut în zona localității Larga un membru al grupării, care se deplasa cu mijlocul de transport pentru a prelua cetățenii ucraineni. Persoana reținută s-a dovedit a fi o autoritate criminală, în vârstă de 55 ani, originar din raionul Râșcani, precizează Poliția de Frontieră a Republicii Moldova.

La fel, a fost identificat și unul dintre liderii grupării criminale, un locuitor al raionului Râșcani, în vârstă de 62 de ani, în prezent fiind cercetat pe o altă cauză penală similară. Acesta este plasat în arest la domiciliu, de unde prin intermediul telefonului mobil și rețelelor de socializare dirija cu activitatea criminală, se arată în comunicatul de presă.

Suspecții au fost reținuți și urmează a fi plasați în arest. Urmărirea penală continuă.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.