VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Poliția va asigura securitatea și ordinea publică în ziua scrutinului. Unde poți raporta neregulile

Politia a luat toate măsurile pentru asigurarea securității și menținerii ordinii publicii în ziua desfășurării alegerilor generale locale, din 5 noiembrie, anunță Inspectoratul General al Poliției (IGP).

Polițiștii din întreaga țară vor asigura  paza secțiilor de vot, ordinea publică și vor reacționa prompt la sesizările cetățenilor. De asemenea a fost stabilit și un efectiv de rezervă, care va fi în permanență pregătit pentru a acționa în situații de urgență.

Astfel, în fiecare secție de votare deschisă în țară se vor afla polițiști, care vor monitoriza și asigura buna desfășurare a procesului de vot.

Totodată, astăzi 4 noiembrie, Poliția va asigura escortarea unităților de transport implicate în transportarea buletinelor de vot, asigurând integritatea acestora și a altor documente electorale în Circumscripțiile uninominale, ulterior fiind preluate sub pază de către polițiști.

În context, Poliția solicită repetat concurenților electorali și cetățenilor prezenți la orice întrunire, dacă observă încălcări electorale, sau de alt gen, să sesizeze autoritățile de aplicare a legii.

Totodată, în vederea neadmiterii abaterilor de la legislație în ziua alegerilor oamenii legii recomandă cetățenilor:

  •  să nu intre în localul de votare cu arme de foc sau arme albe;
  •  să nu distrugă, deterioreze intenționat prin orice mod lista sau fișa electorală;
  •  să nu scoată din localul secției de votare  buletinul de vot înmânat pentru votare;
  •  să nu refuze de a executa dispozițiile președintelui biroului electoral al secției de votare privind asigurarea ordinii în localul de votare și pe teritoriul aferent.

Cetățenii sunt îndemnați să sesizeze Poliția dacă li s-a împiedicat exercitarea dreptului electoral sau accesul în localul de votare. Sesizați orice încălcare a legii la numărul unic 112, la cel mai apropiat sector de poliție sau la membrii secțiilor de votare, precizează IGP.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.