VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Poliția de Frontieră, la 32 de ani de la fondare. Ruslan Galușca: Sunt vremuri pline de provocări

Poliția de Frontieră marchează 32 de ani de la fondare. Cu acest prilej, mai mulți angajați ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră au depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul capitalei. Șeful IGPF, Ruslan Galușca, a subliniat în mesajul său de felicitare adresat polițiștilor de frontieră că rolul lor devine unul vital în aceste „vremuri pline de provocări”. Totodată, Galușca a menționat că unul din obiectivele prioritare ale Poliției de Frontieră este dezvoltarea capacităților operaționale.

„În aceste vremuri pline de provocări, rolul vostru devine și mai vital. Voi sunteți cei care vegheați la siguranța societății, asigurând respectarea legii și prevenirea oricăror amenințări. Curajul și devotamentul pe care le manifestați sunt esențiale pentru menținerea ordinii și securității la frontiere”.

„Un obiectiv central pentru viitorul nostru este dezvoltarea continuă a capacităților operaționale, prin digitalizare și investiții în oameni. Digitalizarea proceselor ne va permite să fim mai eficienți și să răspundem mai prompt provocărilor, în timp ce investiția în oameni – cea mai valoroasă resursă a noastră – va asigura că suntem mereu pregătiți pentru orice situație”, se arată în mesajul șefului IGPF.

Ruslan Galușca a adus mulțumiri polițiștilor de frontieră, menționând că fiecare dintre ei „contribuie la succesul și buna funcționare a Poliției de Frontieră”.

Poliția de Frontieră a fost creată pe 10 iunie 1992 prin Decretul președintelui R. Moldova, Mircea Snegur, cu privire la măsurile urgente de organizare a pazei frontierei de stat a R. Moldova, în baza căruia au fost aprobate: sectorul frontierei de stat; pichetele de grăniceri și crearea Trupelor de Grăniceri ale R. Moldova.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.