VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Poliția atenționează despre apariția anunțurilor false pe rețelele sociale. Un grup de escroci se prezintă drept avocați

Poliția atenționează cetățenii cu privire la existența unor anunțuri frauduloase pe rețelele sociale (în special Facebook și Instagram). Escrocii se prezintă drept birouri de avocați sau reprezentanți ai organizațiilor de ocrotire a normelor de drept naționale sau internaționale, comunicând despre posibilitatea recuperării mijloacelor financiare pierdute în urma plasărilor de capital în platformele de investiții online false. 

Pentru a fi mai credibili, infractorii folosesc tehnologiile Deepfake cu ajutorul cărora generează secvențe video în care apar demnitari de stat sau alte persoane publice. 

În context, poliția recomandă cetățenilor:

  • Nu accesați anunțurile publicitare cu conținut dubios care conțin cuvinte cheie precum: Restituirea mijloacelor bănești, Международный возврат средств, etc.
  • Evitați înregistrarea și completarea sondajelor online distribuite prin rețelele de socializare care promit câștiguri fabuloase.Nu introduceți datele Dvs. personale și datele de contact, în anunțurile respective.
  • Nu oferiți persoanelor necunoscute acces de la distanță la dispozitivele dvs. prin aplicații specializate, de exemplu, AnyDesk și TeamViewer, indiferent de promisiunile primite.
  • Nu comunicați nimănui datele cardului bancar (nici personalului băncii), inclusiv codul de securitate OTP primit prin SMS;
  • Nu transferați bani persoanelor necunoscute și nu transmiteți nimănui mijloace bănești prin intermediul persoanelor terțe necunoscute cu scopul de a investi în platformele investiționale false.

În cazul în care ați căzut în capcana infractorilor, informați imediat Poliția la numărul unic 112 și unitatea bancară.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.