VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

De la începutul anului, încasările Fiscului la buget au crescut cu peste 11 la sută

În prima jumătate a anului curent, încasările la bugetul public național, administrate de Serviciul Fiscal de Stat (SFS), au crescut cu 11,6 % sau cu 3,6 miliarde de lei, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Acestea au constituit circa 34,7 miliarde de lei, transmite Moldpres. 

Astfel, potrivit informațiilor operative ale SFS, la bugetul de stat, în șase luni ale anului 2024, s-au încasat 14,4 miliarde lei, cu 848,4 milioane lei mai mult față de același interval din 2023, sau o creștere de 6,3 %. 

Încasările la bugetele locale s-au majorat cu 12,4 % și au ajuns la circa 3,9 miliarde lei.

De asemenea, la bugetul asigurărilor sociale de stat, în perioada menționată s-au încasat 12,3 miliarde lei, în creștere cu circa 1,8 miliarde lei sau cu 16,9 %.      

Totodată, la fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală s-au acumulat circa 4,1 miliarde lei, suma fiind cu 544,1 milioane lei mai mare în comparație cu perioada similară a anului 2023 sau cu 15,3 %.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.