VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Licența pentru importurile de cereale din Ucraina va fi obligatorie până la sfârșitul anului. Proiectul va fi examinat în Parlament

Un proiect al Ministerului Agriculturii cu privire la licența obligatorie pentru importul cerealelor din Ucraina va fi examinat mâine în Parlament. Mecanismul urmează si fie prelungit până la sfârșitul acestui an. Subiectul a fost discutat de ministrul Agriculturii în cadrul unei întâlniri cu membri ai Asociației Forța Fermierilor.

Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, a reiterat că ministerul a anticipat necesitățile producătorilor de cereale și oleaginoase, inițiind modificări legislative pentru a continua măsurile de licențiere asupra importului de cereale, după ce pe 26 iunie a expirat termenul maxim pentru activitatea Comisiei de licențiere.

„Suntem în proces de modificare a legii, ceea ce va permite Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare să intervină de fiecare dată când există un risc iminent sau necesități din partea statului și din partea agricultorilor,” a declarat ministrul.

Amintim că, despre aceasta, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a comunicat luni pe 1 iulie, că în baza propunerilor ministerului, la Parlament a fost înregistrat un proiect care prevede că grâul, porumbul și floarea soarelui vor putea fi importate doar în baza licențelor până la sfârșitul anului 2024.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.