VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Înțelegeri de cartel pe piața produselor petroliere. Șase companii, amendate cu o sumă totală de 480 de milioane de lei

Șase companii prezente pe piața de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere au încheiat un acord anti concurențial cu scopul de a coordona prețurile de comercializare a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat în perioada martie 2019 – ianuarie 2021. Constatările au fost făcute de Consiliul Concurenței.

Astfel, companiile vizate au efectuat mai multe runde de modificări ale prețurilor la produsele comercializate cu aceleași valori. Aceste modificări au avut loc atât consecutiv, atunci când una sau mai multe companii își modificau prețurile, iar ulterior alte companii făceau modificări similare, cât și concomitent, când majoritatea sau chiar toate întreprinderile luau decizii similare de modificarea prețurilor în același moment, înainte de prima afișare pe panou, transmite deschide.md.

Cea mai mare amendă i-a fost dată companiei Rompetrol Moldova, de peste 191 de milioane de lei, urmată de Lukoil – cu 180 de milioane și Petrom – peste 77 de milioane de lei. Pentru compania Bemol – sancțiunea este de 29 de milioane de lei, iar Datario și Tirex au fost amendate cu 1,1 milioane și, respectiv, 1,5 milioane de lei.

Decizia poate fi contestată în termen de 30 de zile după recepționarea iei de către întreprinderile vizate, în instanța de judecată specializată.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.