VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Grădinițele vor putea organiza alimentația copiilor prin sistemul de catering

Grădinițele vor putea organiza alimentația copiilor prin sistemul catering. Este vorba despre instituțiile de educație timpurie fără bloc alimentar propriu sau care au dificultăți la prepararea bucatelor. Prevederile se conțin într-un proiect aprobat miercuri de Guvern, transmite IPN.

„Sunt aprobate norme sanitare moderne și uniforme pentru toate grădinițele din Republica Moldova, asigurând ca fiecare copil să beneficieze exact de aceleași condiții igienice și de sănătate, indiferent dacă locația grădiniței este în zona rurală sau urbană, și indiferent dacă este una publică sau privat”, a precizat ministrul sănătății, Ala Nemerenco.

Proiectul reglementează mai detaliat tot ce ține de alimentarea copiilor, inclusiv posibilitatea organizării alimentației prin sistemul catering, astfel încât copiii să aibă acces la alimente de calitate, diversificate și echilibrate. „De asemenea, va fi o cerință de dotare a grădinițelor cu sisteme de ventilare mecanică, care să asigure o calitate a aerului pe care îl respiră copiii. Vor fi reglementate și schimbări de infrastructură, astfel încât toate instituțiile să fie adaptate cerințelor copiilor cu dizabilități, asigurând acces egal pentru toți”, a mai spus Ala Nemerenco.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.