VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Poliția anunță că a documentat 180 de persoane care au purtat panglica bicoloră la evenimentele de 9 mai: 16 oficiali, dintre care 9 deputați

Inspectoratul General al Poliției (IGP) anunță că marți, 9 mai, 180 de persoane au sfidat legea și au purtat panglica bicoloră negru-oranj. În 16 cazuri au fost vizați oficiali, 9 dintre care sunt deputați.

Potrivit IGP, încălcări au admis și 5 persoane cu demnitate publică din UTA Găgăuzia. Oamenii legii au întocmit 15 procese verbale și au înmânat 9 citații.

De asemenea, poliția menționează că 7 persoane au fost audiate iar restul persoanelor urmează a fi citate la Poliție pentru documentare.

„Pe tot parcursul zilei, în cele peste 500 de locații din întreaga țară au participat în jur de 43 de mii de persoane. În toată această perioadă, polițiștii au monitorizat procesul de desfășurare a acestor întruniri și au depistat mai multe încălcări ale legislației” menționează IGP.

Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu a atenționat anterior că purtarea panglicii bicolore este interzisă. Persoanele care nu respectă legea, vor fi sancționate contravențional.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.