VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Prețul unui litru de motorină a scăzut sub 19 lei

Prețul unui litru de motorină a scăzut sub pragul de 19 lei, lucru ce nu s-a mai întâmplat de un an și patru luni. Astăzi, în stații, combustibilul diesel este vândut cu 18 lei și 95 de bani, un preț ce nu a mai fost stabilit de ANRE din ianuarie 2022.

Față de cele patru zile de minivacanță, astăzi costul unui litru de motorină a scăzut cu 33 de bani. Tot cu 33 de bani s-a redus și prețul pentru benzina Premium, care astăzi este vândută în stații cu 23 de lei și 26 de bani per litru. Acest cost redus pentru benzină nu a fost înregistrat de la începutul anului.

Potrivit ANRE, începând cu luna aprilie, carburanții s-au ieftinit, în total, cu 2,26 lei/litru pentru benzină și 2,08 lei/litru pentru motorină. Scăderea se datorează, în mare parte, diminuării cotațiilor Platts, indicator ce stă la baza metodei actuale de stabilire a nivelului prețurilor în condițiile în care Republica Moldova importă produsele petroliere în proporție de 100%.

Amintim, cel mai mare preț pentru motorină a fost înregistrat în iunie-iulie 2022, atunci când timp de patru săptămâni costul a fost de peste 30 de lei per litru, recordul înregistrat fiind de 32 de lei și 46 de bani.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.