VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Poliția anticipează provocări la protestul anunțat duminică de Partidul Șor: Organizatorii, avertizați

În contextul celor două evenimente care vor avea loc mâine în Capitală: Târgul produselor agricole și protestele anunțate de Partidul Șor, oamenii legii anunță că mai multe artere din Capitală vor fi blocate, iar pe unele străzi se va circula cu dificultate.

Totodată, Poliția subliniază că deține informații despre intențiile participanților la întrunire de blocare intenționată a mai multor artere din capitală atât cu corturi, cât și cu mijloace de transport; acțiuni care vor fi documentate nu doar prin prisma blocării intenționate, dar și a altor calificări juridice, pornind de la circumstanțele faptice.

La fel ne este cunoscută informația despre racolarea unor persoane cu constituție sportivă pentru a crea tensiuni și provocări.

Atenționăm organizatorii să nu admită la acțiunea desfășurată persoane cu risc sporit, în stare de ebrietate sau cu fața acoperită, să nu se permită deținerea obiectelor interzise în locurile de desfășurare a întrunirii; or reiterăm că, la întrunirile precedente s-a constatat părăsirea locului de către organizatori, eschivarea de a comunica cu reprezentanții APL și ai Poliției, abandonarea diferitor bunuri la locul întrunirii, etc.

Solicităm repetat neadmiterea unor contravenții și infracțiuni în timpul întrunirii și să fie respectată ordinea publică (fără consum de alcool, fumat sau satisfacerea necesităților fiziologice).”, se arată în comunicatul remis presei.

Amintim că până în prezent au fost pornite două cauze penale și întocmite 242 de procese-verbale contravenționale în timpul manifestațiilor organizate de Partidul Șor.

Pe parcursul întrunirii, pentru a nu crea disconfort chișinăuienilor în deplasare, pe întreg tronsonul unde vor avea loc întrunirile va fi asigurată o cale de acces pentru pietoni”, mai subliniază IGP.

Cu referire la întrunirea de duminica trecută, 16 octombrie, oamenii legii subliniază că au fost ridicate 243 de corturi și alte bunuri aflate la locul acțiunii.

La solicitarea Poliției, până la moment nici o persoană nu a venit să-și revendice vreun bun care i-ar aparține. De aceea recomandăm tuturor participanților să poarte responsabilitate pentru bunurile aduse și să nu le lase fără supraveghere, pentru a nu bloca accesul și a deranja celelalte persoane.

Menționăm că forțele de ordine în continuare vor asigura ordinea publică și vor manifesta promptitudine și transparență în procesul de activitate, nu vor da curs provocărilor și vor acționa conform Legislației în vigoare. Poliția va continua să se ghideze strict de cadrul legal și punctăm că, în conformitate cu Legea 218/2012, până la moment forța fizică și mijloacele speciale nu au fost aplicate.

Toate acțiunile întreprinse de Poliție în contextul întrunirilor care vor avea loc mâine, la nivel național, vor fi relatate și actualizate în permanență pe canalul de telegram al Poliției Republicii Moldova”, se mai arată în comunicat.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.