VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Oficial: Ruslan Codreanu va candida pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău la alegerile locale din 2023

Ruslan Codreanu a fost desemnat candidat al partidului Puterea Oamenilor pentru funcţia de primar general al municipiului Chișinău pentru alegerile locale din 2023. Decizia a fost luată ieri, 22 octombrie, în cadrul congresului extraordinar al partidului.

Eu văd ca echipa Puterea Oamenilor să fie unul dintre partidele care pe termen lung să facă politică în Moldova. Noi nu suntem pentru a dezbina și a semăna ură, dar totodată problemele și soluțiile Moldovei nu rezidă într-un singur partid. Moldova are nevoie de unitate,” a declarat Ruslan Codreanu în prezentarea sa.

Ruslan Codreanu a ocupat funcția primar intermediar în timpul guvernului Pavel Filip

După demiterea lui Chirtoacă de la Primărie, fostul viceprimar Nistor Grozavu i-a numit pe 6 noiembrie 2017 pe Silvia Radu (PD) și Ruslan Codreanu în calitate de viceprimari. În aceeași zi, Nistor Grozavu s-a retras din funcția de primar interimar, oferindu-i locul Silviei Radu.

În mai 2018, Silvia Radu și-a anunțat intenția de a candida la alegerile locale noi în Chișinău și l-a desemnat pe Ruslan Codreanu să asigure interimatul funcției de primar până la alegerea noului edil. Totuși, după anularea alegerilor pentru Primărie câștigate de Andrei Năstase și apoi anulate, Codreanu s-a autonumit în funcția de primar interimar.

Codreanu este licențiat în Studii Europene la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, România (1998-2002) şi deține un master în managementul administrației la Hertie School of Governance din Berlin, Germania (2013-2014).

Totodată, el mai a activat în calitate de șef Direcție integrare europeană la Ministerul Economiei. Ulterior, a fost șef Direcție Generală coordonarea politicilor, asistenței externe și reforma administrației publice în cadrul Cancelariei de Stat, iar din 2015 a fost consilier municipal din partea PPEM în Consiliul Municipal Chișinău.

Codreanu a deținut funcția de primar interimar al Capitalei și a fost eliberat la 4 iulie 2019, la circa trei săptămâni de la căderea guvernului Filip și fuga lui Plahotniuc din țară, cu voturile a 36 de consilieri din Partidul Liberal, Partidul Socialiștilor, Partidul Nostru, un consilier al Partidului Popular European și patru neafiliați.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.