VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Podul plutitor de la Leova prinde contur

Podul plutitor peste Prut, ce va lega localitățile Leova și Bumbăta, prinde contur. La viitorul punct de trecere a frontierei moldo-române au început amplasarea pontoanelor ce vor asigura traversarea propriu-zisă a vehiculelor. Primele elemente ale podului au fost ancorate de malul stâng al Prutului, pe partea moldovenească.

Lucrările sunt realizate de subunitățile de Geniu Pontonieri ale Republicii Moldova și României. Totodată, MAI anunță că până acum accesul la podul de pontoane, care prevede și amenajarea parcării, a fost realizat în proporție de peste 80%.

Amintim că, noul punct de trecere a frontierei Leova – Bumbăta va permite fluidizarea traficului transfrontalier și reducerea timpului de așteptare la celelalte vămi moldo-române.

Costurile podului sunt de peste 260 de milioane de lei, bani alocați din bugetul țării. Capacitatea portantă va fi de 40 de tone şi 7 tone per axă, adică va  permite circulaţia camioanelor, inclusiv în plin sezon de recoltare. Pe pod este preconizată și trecerea pietonală. Podul va avea o lungime de 60 de metri și o lăţime de 14  metri.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.