VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO// Platforma compensatii.gov.md, lansată. Cum completăm cererea pentru compensația consumului de energie

Platforma online compensatii.gov.md a fost lansată astăzi, 12 octombrie. Astfel, cetățenii R. Moldova sunt îndemnați să se înregistreze pe platformă pentru a beneficia de compensații la energie.

În cadrul unei conferințe de presă, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, a subliniat că familiile se pot înregistra pe site timp de 1,5 luni. Înregistrările pentru compensații se pot face individual, dar și asistat.

Site-ul care este lansat astăzi poate fi accesat de acasă, iar consumatorii casnici sunt invitați să se înregistreze pentru a beneficia de compensații la energie în perioada rece a anului. Este important ca cetățenii care nu au acces la calculator să se înregistreze în acest sistem, de aceea timp de câteva săptămâni au avut loc formări pentru asistenții sociali și bibliotecari care vor avea rolul de înregistratori în sistem și vor ajuta familiile fără acces la internet să se înregistreze asistat. Înregistrarea este deschisă pentru o perioadă de aproape 1,5 luni. Astfel, până pe 25 noiembrie, familiile se pot înregistra pentru a avea acordată categoria de vulnerabilitate deja în facturile pentru luna noiembrie. Mai departe, înregistrarea va fi deschisă pentru cei care n-au reușit să se înregistreze în luna noiembrie”, a subliniat ministrul Marcel Spatari.

Potrivit ministrului, primele compensații vor fi acordate în facturile pentru luna noiembrie, care vor fi emise la începutul lunii decembrie.

La începutul lunii decembrie, consumatorii casnici vor vedea exact în factură care este categoria de vulnerabilitate și compensația oferită pentru această categorie. Guvernul va veni în luna noiembrie cu o hotărâre în care va fi indicată exact valoarea compensației pentru fiecare categorie. Îndemn toți cetățenii să se înregistreze în sistemul informațional”, a mai declarat ministrul.

Potrivit lui Marcel Spatari, deja peste 3.000 de familii s-au înregistrat pe platforma online compensatii.gov.md.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.