VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

R. Moldova va avea acces la sistemul european de informații privind înmatricularea vehiculelor

Republica Moldova va avea acces la sistemul european de informații privind vehiculele și permisele de conducere (EUCARIS).

Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană a aprobat în cadrul ședinței de miercuri, 12 octombrie, raportul pentru PROIECTUL de lege care prevede aderarea țării noastre la Tratatul cu privire la Sistemul european de informații privind vehiculele și permisele de conducere.

EUCARIS este un sistem comun de schimb de date și informații referitoare la vehiculele și permisele de conducere, la care, în prezent, au acces 34 de state. Astfel, Republica Moldova va beneficia de sprijin în prevenirea, investigarea și urmărirea actelor ilegale în domeniul permiselor de conducere, a înmatriculării vehiculelor și a altor fraude.

Proiectul de lege pentru aderarea Republicii Moldova la prezentul tratat urmează să fie propus spre examinare în prima lectură în plenul Parlamentului.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.