VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO// Analist occidental: Ambele părți, Ucraina și Rusia, au interesul să declare armistițiu

Ambele părți, atât Rusia, cât și Ucraina, au interesul să declare armistițiu. Această opinie a fost exprimată de Anneli Ute Gabanyi, analist occidental în cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei.

Ambele părți, cred, au interesul să se declare un armistițiu în momentul  în care fie o parte și, mai ales, Rusia este partea atacatoare va ajunge la concluzia că este în favoarea ei, numai că Rusia a pierdut din avânt și Rusia nu vrea, de fapt. Adică noi știm care au fost obiectivele Rusiei: a atacat Kievul, la început a vrut să-l dea jos pe președintele Zelenski și să ocupe sau în orice caz să controleze, să spunem așa, întreaga Ucraină. Acest lucru până acum nu i-a reușit”, a declarat Anneli Ute Gabanyi.

Totodată, experta a vorbit despre rolul Turciei în calitate de mediator între Rusia și Ucraina.

Rolul Turciei este destul de dificil, pentru că NATO spune: „nu este total de partea noastră”, Ucraina, de fapt, nu se pronunță, iar Putin încearcă să profite de situație. Dar, după părerea mea, Turcia este absolut un partener NATO de încredere și eu cred că, dacă va veni o soluție, prin Turcia va veni”, a mai spus experta.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.