VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Fortificarea cooperării dintre MAI al R. Moldova și ministerele de interne din țările UE, discutată la Viena

Fortificarea cooperării dintre Ministerul Afacerilor Interne (MAI) al R. Moldova și ministerele de interne din țările UE este un element strategic și important pentru securitatea întregului continent European. În acest sens, ministra Ana Revenco a avut o întrevedere oficială cu omologul său din Austria, Gerhard Karner, în timpul vizitei la Viena.

Ministra a subliniat faptul că R. Moldova este furnizor de securitate la frontiera externă a UE și un scut de încredere pentru a preveni orice formă de amenințare și provocare în regiunea de est a Comunității Europene. Ministra a declarat că echipa din R. Moldova este deschisă pentru a împărtăși cunoștințele și bunele practici în gestionarea crizei regionale actuale, în care nu au fost utilizate tehnologii sau programe sofisticate.

Oficialii au analizat modalități de a dezvolta un management adecvat al fluxului de informații, prin consolidarea capacităților Centrului de Coordonare a Crizelor al MAI și consolidarea capacității de management strategic și planificare, inclusiv componente analitice și de previziune. A fost manifestat și interesul în schimbul de bune practici privind procesul de identificare și accesare a fondurilor externe, în special în perioada de pre-aderare la UE și de includerea Republicii Moldova ca partener de cooperare prioritar.

Totodată, ministra a lansat invitația către MAI din Austria de a participa activ la Hub-ul de sprijin al UE pentru Securitate Internă și Management al Frontierei, localizat la Chișinău și coordonat de Delegația UE în Moldova. Ministrul și-a exprimat interesul de a stabili un parteneriat cu unitatea „Kobra” a Ministerului de Interne din Austria, de a dezvolta un program de instruire pe intervenții, bazată pe experiența Centrul de antrenament al pompierilor din Viena, precum și de a identifica burse în cadrul Academiei de Securitate al Ministerului Federal din Austria.

La finalul ședinței, ministra Ana Revenco a lansat o invitație oficială către omologul său de a vizita R. Moldova la sfârșitul anului curent, pentru a fortifica colaborarea între cele două ministere.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.