VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Planurile Ministerului Infrastructurii pentru localitățile din țară în următorii trei ani

În următorii trei ani, Ministerul Infrastructurii pregătește 155 de proiecte de dezvoltare locală și 26 de dezvoltare regională. De asemenea, în 190 de localități urmează să fie construite sisteme de aprovizionare cu apă. Prioritățile au fost prezentate în cadrul unei sesiuni de dezbateri în contextul Planului Național de Dezvoltare pentru anii 2024-2026.

La capitolul acțiuni pentru dezvoltarea regiunilor și localităților țării prin implementarea proiectelor de infrastructură mai sunt prevăzute reabilitarea utilităților publice pentru 9 obiective de suport în afaceri și construirea a peste 380 de km de rețea de canalizare, a 51 de stații de pompare a apelor uzate și a 31 de stații de epurare.

Printre obiectivele stabilite pentru anul 2024 se regăsesc elaborarea unui nou document de politici publice în domeniul alimentării cu apă și sanitație care să corespundă situației actuale și elaborarea Planului Național de Dezvoltare Locală.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.