VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Igor Grosu, despre bașcanul Găgăuziei: Nu poate reprezentanta unei grupări criminale să ajungă să facă parte din Guvern

„Nu poate reprezentanta unei grupări criminale să ajungă să facă parte din guvern”. O spune președintele Legislativului, Igor Grosu, care a comentat lipsa dialogului dintre autoritățile statului și bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul.

Trebuie să existe dialog instituțional între administrația publică locală și cea centrală, există instituția reprezentantului guvernului în teritoriu, au tot timpul posibilitatea să dialogheze, să vină cu inițiative, să se pronunțe pe acele inițiative cu care vine guvernul. În cazul persoanei care se află în fruntea Găgăuziei, noi avem o exponentă a unei grupări criminale. Nu poate această reprezentantă a unei grupări criminale să ajungă să facă parte din guvern. Asta ar fi o profanare a instituției guvernamentale”, a comentat Grosu în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Totodată, șeful Legislativului de la Chișinău susține că cetățenii din Găgăuzia deja văd ce rezultate au adus pentru autonomie alegerile bașcanului.

Cred eu că cetățenii Găgăuziei deja văd în ce situație au ajuns, când o persoană anonimă pe care nimeni n-o știa, nimeni n-a văzut-o să ajungă peste noapte să ajungă să reprezinte această minoritate care sunt și cetățenii noștri. Politicienii de acolo, cei cu care noi discutăm, dar și cei cu care nu discutăm își dau ei bine seama în ce situație au ajuns. Repet, este alegerea lor, noi vom acționa instituțional și nu vom permite să perturbe activitatea instituțiilor de stat”, a mai spus Grosu.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.