VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Agricultorii, invitați de ministrul Vladimir Bolea la discuții

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, i-a invitat la discuții pe reprezentanții Asociației „Forța Fermierilor”. Întâlnirea este preconizată pentru mâine, ora 11:00.

Mergem la ședință cu proiectul deciziei Comisiei Situației Excepționale, care, dacă va fi adoptat, poate salva foarte mulți fermieri micro, mici și mijlocii de faliment. Chiar dacă Ministerul era obligat să atragă fonduri suplimentare de la partenerii externi pentru sprijinul fermierilor afectați de multiple crize, atragem încă odată atenție că soluțiile, propuse în proiectul nostru, nu necesită alocări suplimentare bugetare și prevăd un moratoriu la calcularea penalităților, executarea silită și intentarea procesului de insolvabilitate în raport cu agricultorii micro, mici și mijlocii, precum și altă modalitate de folosire a Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului rural pentru anul 2024 (50 procente să fie acordate ca plăți directe la hectar de floare soarelui și porumb, cultivate în anul 2023, după modelul compensațiilor pentru grâu și orz)”, precizează Forța Fermierilor.

Menționăm că anterior, Asociația Forța Fermierilor și Federația Națională a Fermierilor a anunțat că pe 22 noiembrie agricultorii vor organiza proteste masive. Fermierii din mai multe raioane se vor deplasa cu tehnică agricolă spre Chișinău. Reprezentanții fermierilor susțin că autoritățile nu au satisfăcut revendicările înaintate anterior iar „mulți producătorii agricoli sunt la limita falimentului și disperării”.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.