VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Planurile de aderare la UE, discutate cu șeful parlamentului austriac

Planurile și programele de aderare la Uniunea Europeană și subiectul privind inițierea, ca stat candidat, a negocierilor cu Bruxelles până la sfârșitul acestui an au fost discutate astăzi în cadrul unei întrevederi dintre șeful legislativului de la Chișinău, Igor Grosu, și omologul său austriac, aflat în Moldova, Wolfgang Sobotka.

Cei doi demnitari au discutat despre reformele din justiție și despre securitatea energetică și cea informațională.

”Am vorbit despre planul nostru ambițios – deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană până la sfârșitul anului 2023. Nu este un drum ușor de parcurs, dar noi avem determinare, voință politică, dar și suportul cetățenilor”, a declarat Igor Grosu.

Șeful legislativului a declarat că Austria și Moldova își propun să dezvolte noi proiecte în așa domenii precum infrastructură, digitalizare, agricultură, energie verde și industrie.

”Austria a fost mereu un partener de nădejde pentru țara noastră și mizăm în continuare pe sprijin. „Europa este puternică doar împreună“, este mesajul pe care domnul Sobotka ni l-a transmis și pe care îl vom spune întregii lumi la 21 mai în Piața Marii Adunări Naționale la Adunarea „Moldova Europeană””, mai precizat Igor Grosu.

Amintim, este prima vizită în Republica Moldova a unui președinte de parlament al Austriei, de la declararea independenței țării noastre.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.