VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Japonia și PNUD oferă 400 000 de dolari antreprenorilor din R. Moldova pentru dezvoltarea afacerilor

20 de întreprinderi mici și mijlocii din Republica Moldova vor beneficia de granturi în valoare de 20.000 de dolari fiecare, asistență financiară acordată în cadrul proiectului PNUD „Răspunsul multidimensional la provocările emergente în materie de securitate umană”, finanțat de Guvernul Japoniei.

Zece companii din domeniul agroalimentar și zece din domeniul non-agroalimentar vor primi asistență financiară pentru a-și îmbunătăți productivitatea, competitivitatea și durabilitatea afacerilor. Scopul asistenței nerambursabile este creșterea eficienței energetice și îmbunătățirea securității alimentare prin consolidarea capacităților producătorilor agricoli afectați de criza multidimensională.

„Asistența va fi alocată pentru modernizarea vechilor linii de producție, îmbunătățirea proceselor interne și controlul producției, recuperarea căldurii reziduale și generarea eficientă a energiei, precum și modernizarea capacităților de recoltare, producție, depozitare și procesare, cu respectarea standardelor de siguranță alimentară”, menționează PNUD.

Concursul de granturi constă din două loturi care vor fi implementate în perioada iunie 2023 – martie 2024:

 • LOT 1: Sprijin pentru cel puțin 10 IMM-uri care activează în sectorul agroalimentar pentru modernizarea capacităților lor de recoltare, producție, depozitare și procesare, permițându-le să respecte standardele de siguranță alimentară. De acest lot pot beneficia companiile din trei microregiuni-țintă:
  1. Coșnița, Criuleni, Pârâta, Doroțcaia și Slobozia-Dușca – raioanele Dubăsari și Criuleni
  2. Nisporeni, Vărzărești, Ciutești, Boldurești, Soltănești, Grozești, Bălăurești și Seliște – raionul Nisporeni
  3. Cimișlia, Sadaclia, Ciucur Mingir, Cenac, Valea Perjei, Hîrtop și Mihailovca – raioanele Cimișlia și Basarabeasca
 • LOT 2: Sprijin pentru cel puțin 10 IMM-uri care lucrează în sectoare non-agricole din două regiuni-cheie Cahul și Ungheni, care găzduiesc un număr mare de refugiați, pentru a reduce impactul asupra mediului și pentru a-și îmbunătăți eficiența și competitivitatea. 

Condițiile concursului şi ghidul cu toate detaliile despre procesul de depunere a dosarului pot fi accesate aici. Termenul-limită de depunere a dosarelor este 6 iunie 2023, ora 23:00.

Autor

 • Pusca Silvia

  Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.