VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Planul Național de Aderare, discutat cu ambasadorii UE

Ministrul de Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, s-a întâlnit azi cu ambasadorii statelor UE acreditați la Chișinău. Diplomații au discutat despre noile progrese în realizarea recomandărilor Bruxelles-ului, dar și despre Planul Național pentru Aderare.  

”Am discutat despre realizările și progresele semnificative de la ultimul raport verbal din iunie 2023 și le-am mulțumit partenerilor europeni pentru suportul acordat Republicii Moldova în procesul de aderare la UE. De asemenea, i-am informat pe ambasadorii UE despre punerea în consultări publice a Planului Național pentru Aderare – document ce reprezintă o etapă esențială pentru parcursul european al țării noastre, înlocuind toate demersurile anterioare și care reflectă cu claritate obiectivul nostru național: să pregătim Republica Moldova pentru aderarea la UE către anul 2030”, a declarat Nicu Popescu.

Întrevederea a avut loc în contextul remiterii celei mai recente actualizări referitoare la implementarea recomandărilor Comisiei Europene și înaintea raportului de extindere al UE. Acest raport va marca o etapă istorică, reflectând pentru prima dată și Republica Moldova.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.