VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Polițiștii, la datorie de Ziua Națională a Vinului: Recomandări pentru cetățeni

În perioada 7 – 8 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale din Capitală, dar și pe întreg teritoriul țării, vor fi desfăşurate manifestări cultural-artistice consacrate sărbătorii „Ziua Națională a Vinului”, ediția 2023. În acest context, Poliția Națională anunță că polițiștii vor fi la datorie asigurând ordinea, securitatea publică și cea rutieră.

Deoarece traficul poate fi aglomerat din cauza fluxului mare de transport, Poliţia solicită tuturor participanţilor la trafic să manifeste maximă prudenţă şi atenţie.

Începând de astăzi, de la ora 20:00 şi până la 9 octombrie, ora 05:00, va fi sistată circulația rutieră în PMAN, în perimetrul străzilor Mitropolit G.Bănulescu-Bodoni şi strada Alexandr Puşkin, cu redirecționarea transportului pe străzile adiacente.

Astfel, polițiștii de patrulare vor dirija fluxul participanţilor la trafic şi vor redirecţiona deplasarea transportului pentru a nu admite crearea ambuteiajelor şi periclitarea circulaţiei rutiere.

Recomandăm cetățenilor care vor fi prezenți la sărbătoarea „Ziua Națională a Vinului”, din alte localități ale țării, să parcheze mașinile personale în locurile special amenajate, iar locuitorii municipiului să circule cu transportul public, pentru a nu aglomera traficul rutier.

Pentru a petrece acest sfârșit de săptămână în siguranţă, Poliția recomandă tuturor cetăţenilor să țină cont de măsurile de siguranță personală și să respecte normele rutiere:

 • respectați legislaţia, ordinea publică şi cererile legitime ale reprezentanților Poliţiei;
 • nu urcați la volanul automobilului dacă ați consumat băuturi alcoolice;
 • conformați-vă indicaţiilor polițiștilor în ceea ce privește dirijarea traficului rutier și menținerea ordinii publice;
 • comportați-vă adecvat în locurile publice și evitați apariţia în stare de ebrietate în zonele de agrement şi locurile de odihnă în masă a populaţiei, pentru a preveni incidentele și altercațiile;
 • nu lăsați automobilele fără supraveghere și obiectele de preț la vedere;
 • supravegheați copiii în permanență pentru a evita orice risc (dispariții, accidente de circulație, etc.);
 • aveți grijă de bunurile personale, (bani, telefoane mobile, genți), pentru a nu cădea pradă hoților;
 • nu admiteți consumul excesiv de alcool;
 • acordați ajutor persoanelor din jurul dumneavoastră până la sosirea serviciilor specializate.

Autor

 • Mîțu Anișoara

  A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.