VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Planul de iarnă pentru sectorul energetic din R. Moldova, discutat de Victor Parlicov cu partenerii americani

Rolul Republicii Moldova în asigurarea securității energetice regionale, dar și planul de iarnă pentru sectorul energetic din țară, inclusiv în contextul războiului Rusiei din Ucraina a fost discutat de Ministrul Energiei, Victor Parlicov cu Ambasadoarea SUA la București, Kathleen F Kavalec, Ambasadorul SUA la Chișinău, Kent Logsdon și cu noul șef al misiunii USAID în R. Moldova, Jeff Bryan.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Energiei, în cadrul întrevederii din 27 noiembrie părțile au discutat prioritățile Guvernului pentru asigurarea securității energetice a Republicii Moldova și planurile de consolidare a acesteia pe termen scurt și mediu, inclusiv prin extinderea interconexiunilor energetice cu România și integrarea în sistemul energetic european.

De asemenea, au fost trecute în revistă proiectele derulate cu sprijinul Statelor Unite în Republica Moldova, care contribuie la securitatea energetică a țării și atingerea obiectivelor de decarbonizare a economiei către anul 2050.

Ministrul Victor Parlicov a reiterat recunoștința poporului american pentru susținerea Republicii Moldova atât în depășirea crizei energetice din ultimul an, cât și în atingerea obiectivelor de dezvoltare a sectorului, pentru a asigura consumatorii din țară cu energie sigură, sustenabilă și accesibilă.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.